Natuur in Park Frankendael

Een ochtendwandeling door park Frankendael. Ruisende bomen, meerkoeten in het riet, reigers in de boomkruinen, geurende bloemen of roestkleurige paddestoelen langs de bospaadjes. Frankendael kent een keur aan vogels, bomen, planten en wat er aan kleins rondkruipt en zwemt. We nemen je mee in het natuurschoon. Maar ga er vooral wandelen, want Frankendael is het hele jaar door mooi.

Het is lente

De sneeuwklokjes zijn inmiddels op hun retour, maar het maarts viooltje toont nu volop zijn schoonheid. Lente 2021 is begonnen. Op de ligweide brengen ‘s ochtends vroeg de eerste bezoekers een zonnegroet. De madeliefjes zijn de stille getuigen van alle activiteiten die in Frankendael plaatsvinden.

Geluiden in Frankendael

Dichter Ad Zuiderent woont vlakbij Park Frankendael. Speciaal voor onze jubileumuitgave schreef hij het gedicht Pastorale in F, en las het voor.

In de vroege ochtend of laat op de avond: als de stadse geluiden dimmen hoor je het in Frankendael. De vogels, het ruisen van riet en bomen. En toch altijd ook stadse geluiden op de achtergrond. Luister naar deze geluidsopnamen, opgenomen op afgelegen plekken in het park, in een periode dat we allemaal dachten dat de stad stil was. Corona tijd.