Wat is er te doen?

Vanaf maart 2021
Werken we weer elke woensdagmorgen (van 8.30-10.00 uur) in de heemtuin. De vrijwillige vrienden, onder leiding van Chris Barendse, hebben sinds 9 december een winterstop. Natuurlijk gaat de natuur gewoon zijn gang en is er voor Chris nu zaag- en snoeiwerk over. Dat zijn ook een van de laatste werkzaamheden waarbij de vrijwilligers bij geholpen hebben. Alle knotwilgen achter de Witte laan hebben we geknot. De wilgentakken -en tenen hebben in soorten en maten hun weg gevonden in en om het park. De vrijwilligers van the River of Herbs’ vlechten er afscheidingen van voor de perken die zij onderhouden achter Huize Frankendael. Andere takken worden o.a. herplant langs de waterkant bij de kruidentuin van de heemtuin. Sommige vrienden maken er voor hun eigen tuin een mooie wilgentenen heg van.

Edo aan het knotten

Voor deelname aan onze activiteiten graag aanmelden via vriendenvanfrankendael@gmail.com.

 

De eenzame prikker
Wellicht kriebelt het bij u, als u zwerfvuil ziet tijdens een rondje door het park. We hebben van de gemeente materiaal gekregen (knijpers, ronde vuilniszakhouders) en als u uw eigen (tuin)handschoenen meeneemt, kunt u zó aan de slag. Als u even een frisse neus wilt halen, onder het motto: wandel alleen en prik om u heen. Wilt u een prikker en/of houder lenen? Stuur ons een mail met uw telefoonnummer en wij nemen contact op.

Agenda

 • Nacht van de nacht – 24 oktober
  Zaterdag 24 oktober: helaas, de Nacht van de nacht, de wandeling door donker park Frankendael kan niet doorgaan in verband met de laatste berichtgeving rond het […]
 • Lancering magazine – 27 september
  27 september is het magazine gelanceerd bij Huize Frankendael (voor genodigden) en op de Pure Markt (voor iedereen)!  
 • Pure Markt – 27 september
  Zondag 27 september: Wij waren aanwezig op de Pure Markt. De Vrienden van Frankendael presenteerden er het magazine. Het was voor de Vrienden een heuglijk moment. […]
 • World Clean Up Day – zaterdag 19 september
  Zaterdag 19 september 2020 is de World Cleanup Day. Kijk voor meer informatie op https://www.worldcleanupday.nl.
 • Werken in de heemtuin – elke woensdagmorgen
  Elke woensdagmorgen (8.30-10.00 uur): werken in de heemtuin. Voor deelname graag aanmelden bij via vriendenvanfrankendael@gmail.com.