vriendenvanfrankendaellogo

worddoc download 2018 mei Verslag algemene ledenvergadering

worddoc download 2017 mei Verslag algemene ledenvergadering

---

26 juli 2017

Beste Vrienden van Frankendael, 

De zomer is in volle gang! Voordat de vrienden er helemaal uit gaan, sturen we u een 2-maandsbericht met wat er gebeurt in het park. 
---
Korte terugblik 
Mei was een drukke maand voor de vrienden. Onze voorzitter Henk van Leeuwen was op 6 mei een van de sprekers bij de naamgeving van een brug: de “Van der Sande Lacostebrug”. Mooi dat door deze naamgeving de aandacht wordt gevestigd op de niet zo bekende maar boeiende wereld van mossen en korstmossen - óók in Park Frankendael.

Nazaten van de familie Van der Sande Lacoste.
---
Op 16 mei hielden we de jaarlijkse ledenvergadering. Marion van der Bliek is daar benoemd tot voorzitter, zij volgt hierin Henk van Leeuwen op. 
---
Woensdag 12 juli bezochten de Vrienden het afscheid van Jan Bregman, die 40 jaar schooltuinmeester is geweest bij de H.C. Vink schooltuin. Dat is de oudste schooltuin van Amsterdam. Jan Bregman was betrokken bij de oprichting van de Vrienden van Frankendael en was een tijd penningmeester van de vereniging. Hij heeft in de begeleidingsgroep gezeten die toezag op de aanleg en reconstructie van het park en het stadsdeel adviseerde over besluiten over de aanleg van het park. De Vrienden waren altijd blij met Jan’s behulpzaamheid en gastvrijheid. Zowel bij gebruik van gereedschappen als de tijd die hij uittrok bij vrijwilligersklussen in het park, als onderhoud van de kruidentuin in de heemtuin en bij het jaarlijkse wilgensnoeien van de wilgenspeeltuin. Wij wensen Jan en Mieke Bregman veel pensioenplezier.
---
De vrienden organiseerden op 23 mei met medewerking van Huize Frankendael de lezing ‘Tuinkunst en tuinhistorie van Frankendael‘, gegeven door Lucia Albers. Mw. Albers maakte rond 2000 het herstelplan voor de twee historische tuinen in het park: de stijltuin achter Huize Frankendael en de landschapstuin. Het plan is toentertijd gemaakt in samenspraak met groepen burgers, omwonenden en belangengroepen.
---
Ook waren er evenementen in het park: maandelijkse de Pure markt, steeds druk bezocht. Op 21 juni was er weer het Holland festival met de opera Salomé van Richard Strauss op groot filmdoek; met flinke belangstelling, mede dankzij het mooie zomerweer.
---
Vooruitblik:
▪ Zondag 30 juli: Pure Markt (www.puremarkt.nl )
▪ Zondag 27 augustus: Pure Markt
▪ Vrijdag 1 september: afsluiting intreeweek UVA in park Frankendael
▪ Zaterdag 16 september: Keep it Clean Day (helpt u mee? Begin september volgt nader bericht)
▪ Zondagen 24 september, 30 oktober, 26 november en 17 december: Pure Markt
Nb Er worden na de zomer nog rondwandelingen in het park gepland. We melden dat op onze website en in dit 2-maandsbericht.
 ---
En tenslotte: de zomer is traditioneel ook de periode waarin we gaan kijken of iedereen zijn jaarlijkse contributie heeft voldaan. U kunt ons natuurlijk een stapje voor zijn en even kijken of u dit al heeft gedaan. Een kleine lijst met nog-niet-betalers is een mooie start van het seizoen!
---
Hebt u zélf nieuwtjes? Commentaar of suggesties? We horen het graag! 
We wensen jullie allemaal een plezierige voortzetting van de zomer en tot in september!

Hartelijke groet, 
Bestuur Vrienden van Frankendael
Harry Arts, Marion van der Bliek, Henk van Leeuwen, Victor Luttikholt en Jacqueline Rijken

lees meer pijl terug naar home